Danish folk dance

Friday, September 19, 2008

С Лили решихме, че ще ни дойде добре да се разкършим малко, да посетим т. нар. „Danish folk dance“ event и евентуално… да се запознаем с много нови, интересни хора от Дания… и останалата част от света. Мероприятието се проведе снощи между 20- 22:30h. в огромна зала с малка сцена на втория етаж на сграда, която намерихме с много мъки и лутане… Имаше музика на живо, както и момче и момиче, облечени в национални носии.

Една доста едра лелка и партньорът й- възрастен, слаб мъж и леко провиснал нос (сега като се замисля ми напомня на Уди Алън), ни научиха на няколко колоритни танца. Спукахме се от смях, защото имаше немалко неловки ситуации, но пък беше страшно забавно, когато лелката обясняваше на английски и на моменти с рязък тон (също като гестаповка) нареждаше да не смесваме двата кръга или пък… нещо от сорта на „никой да не мърда!“.

Случи се така, че на няколко пъти сменяхме партньорите/ партньорките си. В началото бях с Лили, после с едно момиче от Полша… После с доста енергична мацка от Сидни… и някаква русокоса… не- знам- си- каква, с доста грамадно деколте… После с една красива брюнетка, една датчанка, чиято физиономия приличаше на котешка муцунка, още една руса полякиня… И после, изведнъж… се появи един страшно симпатичен италианец, когото реших да заговоря след танците. Говореше ангийски ужасно зле, но пък… I definitely would! Отправи се към „Studenterhuset“. Сам.

Ааа, да, танцувах и с някакъв много, много непохватен тип, който ми се стори че беше или ирландец, или англичанин… Имаше доста особен акцент.

На връщане, видяхме Яна и малка азиатска компания пред „Studenterhuset“. Научих доста интересни неща за Сингапур от една китайка, която се е родила там, но не ми се стоеше сред тълпата, на студа, изпотена след танците… Рискувах да настина, а и не нямах нужда от small talks точно в този момент.

Прибрах се, взех горещ душ, направих си чай и легнах блажена в леглото си около 1 часа през нощта, за да бъда събудена в 7 сутринта от крещящите хлапета на хазяйката ми…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s