Хумор и зараза

  • Домът на хумора и сатирата в „планетата Габрово” за пръв път отваря врати, тъкмо на този ден, само преди 37 години. Преди да прекрачите прага, няма как да ви убегне гръмкото мото на учреждението – „Светът е оцелял, защото се е смял”. Тук на почит са хуморът, веселието и закачките. Всяка година през май се провеждат конкурси в категориите „карикатура”, „графика”, „живопис”, „скулптура”, „плакат” и „фотография”.
  • Смомням си, че за миналия ми рожден ден Fedaykin ми пожела да продължавам да радвам хората около себе си със заразителния си смях. „Още малко и швепс… “ ;)
  • „Десетки идеи“ ми минаха през главата, докато реша каква тема да избера за дипломната си работа, докато съвсем случайно не ме цапардоса една асоциация за спецкурс, наречен „Смехът като осъзнаване”, който посещавах при проф. д-р Любен Сивилов. Запалих се по идеята да напиша нещо за комичното през перспективата на философията. Спрях се на Анри Бергсон като автор, въпреки че още от Аристотел насам мислители са се опитвали да изяснят какво е смешното. Както се оказва обаче, това е много хлъзгаво понятие. Хубавото при Бергсон е това, че не се стреми да дава дефиниции за комичното, а по- скоро да търси конкретните му проявления.
  • П.П. И една препратка към „Професорско каре„.
Advertisements

One thought on “Хумор и зараза

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s