„С 900 конски сили в съвременното изкуство”

ВТОРО АРТ СЪБИТИЕ

към

ПРОЕКТ „900”

На 28 Май (четвъртък), зад НДК, ще се състои второто арт събитие към проект „900”. Темата на майския хепънинг е „С 900 конски сили в съвременното изкуство”.

За разполагане на арт обектите, като алтернативен център за съвременно изкуство, ще се използва вътрешното пространство на товарна композиция с дължина 16 метра.

Ценителите на съвременно изкуство ще имат възможността да се насладят на едно артистично преживяване в товарното пространство на автомобил за международен превоз, под съпровода на акустични струнни инструменти и във визуалната среда, създадена от творците, включили се в майското представяне на 900те.

Новоприсъединилите се към проекта творци ще представят своите арт обекти като: „Фило-софия” на Ивайло Златков-Ханк, Венко Николичев графичен дизайн „Черно и бяло”, Грегор Шатц, Нели Пеева, Пламен Стоев и специалното участие на музикалния артист Надежда Митева. Артистичният двигател на проект „900”, до момента се захранва от над 20 човешки сили, а създадените арт обекти са 115. До края на проекта остават още 785.

28 Май 2009,
от 12.00 ч. до 20.30 ч.
градинката зад НДК
За допълнителна информация:
Юлия Медичкова
Human Thinks Art & Culture Market
0898 48 48 62
info@humanthinks.com

_______>>>_______

Събитието е част от Проект „900”, едногодишна инициатива на Пазар за култура и изкуство „Human Thinks” за активизиране и обединяване на съвременните артисти и организации в посока създаване на първия Интерактивен Център за Съвременно Изкуство в София, България.

До края на 2009 г. различни артисти ще създават безвъзмездно съвременни арт обекти, като общият минимален брой на създадените авторски произведения ще е 900!

900-те художествени произведения ще украсяват фоайетата, залите и офисите на подкрепящите проекта фирми, организации и институции. Идеята е посетителите на съответните обекти да могат да закупят харесана от тях творба на символична цена, като заплатената сума ще се прибавя към фонд за създаване на Интерактивен Център за Съвременно Изкуство.

За периода на проекта се предвиждат ежемесечни тематични събития, на които да се представят творбите на новоприсъединилите се артисти (български и чуждестранни). Всяка от ежемесечните срещи ще се провежда на нестандартна локация и ще представлява поле за изява, дискусия, обмен на информация и идеи между артистите и заинтересованите страни. Ще се работи върху създаването на активна база данни със съвременни български артисти и съответно техните творчески интереси и работа. Ще се провокират конкретни действия за осъществяване на творчески идеи и проекти в посока постигане на основната цел на Проект „900” – създаване на единно пространство, под един покрив – (интер)активно поле за съвременно изкуство.

Advertisements

6 thoughts on “„С 900 конски сили в съвременното изкуство”

 1. Деси, мерси за публикацията! Твоят блог е доста четено място, голяма публичност! Супер си!

  Мила

 2. Не съм правила промени по post- а – нямах време.
  Успех на проекта! Някой ден може и аз да се включа в него… :)

 3. Заповядай! Не се изчерпва само с картини, хората се включват с представления, концерти, инсталации, според вдъхновението :) Ще се видим в четвъртък по някое време, нали?

 4. Малко ми е натоварено тези дни и не мога да обещая, че ще се появя в четвъртък… :( По- нататък с удоволствие бих се включила.

 5. ебаси, чак сега видях клипчето!
  имам чувството, че някакви публикации изникват тук със задна дата
  скришна си

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s