Tea For Tree (-1)

shutterstock_52215466Имах планове в петък вечер да отида на концерт и да гледам как се свири на чайник… ;) Изненадващо ми съобщиха, че ще се наложи късно вечерта да правя превод и също толкова изненадващо, това беше отложено за събота. Остана ми само да осъществя първоначалния си замисъл и да отида в галерия „Чай във фабриката“, за да слушам барабаниста Димитър Димитров, басиста Александър Леков и тромпетиста и чайникосвирец Венцислав Благоев.

Първият път, когато чух Димитър Димитров, беше малко преди прословутото пътуване на нашето стадо до Харманли, при една моя среща с  Франклин, с когото ненадейно попаднахме на джаз концерт на споменатото вече място, говорихме за Борис Виан, за червени треви, за театър, за това как ще си откраднем деца някой ден и за какво ли още не. :) Та, тогава Димитров свири в друга компания, но се прояви като чудесен барабанист и ми беше интересно да го чуя втори път. Снощи музикантите бяха поканили и гост от Америка – Томас Лий Суизби (ако правилно съм разбрала името му), който е тромпетист и направи чудесно включване.

Поръчахме си „Вълшебен пай [!]“, „Йоги какао“ чай [!] и се насладихме на интересни джаз пиеси. Една от тях, беше тази:

Само онези от посетителите, които останаха до края, успяха да видят как Венци Благоев умело си служи с чайника… Него и неговите приятели можете да слушате всяка сряда в „Чай във фабриката“. На същото място, до 28 март, можете да видите изложбата на Виктор Попов – „Сяо Лонг и орлите“, която се състои от образи на стари екстериорни стени на Императорския дворец в Пекин върху традиционна китайска хартия.

П.П.

Подкрепяйте живия джаз, за да има живи джаз музиканти.

Венци Благоев

П.П.2 След тази прекрасна вечер, прекарах кошмарна нощ и за пореден път се убедих, че не мога да разчитам на органите на реда, камо ли пък на мижитурките, които живеят в моята и околните кооперации!

Снимка Shutterstock

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s